Vergelijking tussen Chanel No. 5 en Coco Mademoiselle

december 16, 2023 by Mia de Graaf with 0 comments

Vergelijking tussen Chanel No. 5 en Coco Mademoiselle: Welke Past Beter bij Jou?


Het kiezen tussen twee geweldige geuren is altijd lastig, maar het wordt nog moeilijker als het gaat om twee van de meest iconische geuren van ’s werelds populairste parfummerk Chanel.

Als je bekend bent met geurtjes, ken je ze vast wel Chanel No. 5 en Chanel Coco Mademoiselle. Veel vrouwen zijn er dol op, maar voor sommige is het moeilijk kiezen. Welke van deze twee parfums past nu het beste bij je?

Ontdek ook: Beste Chanel Chance geurenChanel vs Dior Parfums |  Vergelijk alle  Chanel damesgeuren | Parfums voor oudere vrouwen 

Chanel No. 5 Eau de Parfum: Een Tijdloos Icoon

 

Chanel No. 5 parfum prijs vergelijken

 

 

Chanel No. 5  is ongetwijfeld het meest bekende parfum ter wereld, gemaakt door de Franse parfumeur Ernest Beaux in 1922. Hij creëerde ook CHANEL N°22, genoemd naar het jaar 1922. Het is geïnspireerd door dezelfde vernieuwende iconische Chanel N°5.

Met zijn verrukkelijke mix van citroen en bergamot, gecombineerd met een bloemrijk hart van rozen en jasmijn, straalt Chanel No. 5 tijdloze klasse uit. De aldehyden geeft deze geur een uniek karakter, terwijl de basisnoten van vanille en muskus een blijvende indruk achterlaten.

 

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum: Moderne Elegantie

 

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

 

Chanel Coco Mademoiselle door Jacques Polge is een modernere geur van Chanel. En sinds de lancering in 2001 is ook Coco Mademoiselle een van de best verkochte damesgeur gebleven.

Deze damesgeur is jeugdig en chic, en ruikt heerlijk naar sinaasappel en bergamot,  daarna komt een hart van roos en jasmijn. De patchouli en vetiver geeft de geur diepte, en de vanille zorgt voor een zoete touch. Het is een lichtere en zoeter parfum dan Chanel  No. 5.

Dus als je de voorkeur geeft aan een lichtere geur, vind je Coco Mademoiselle waarschijnlijk lekkerder ruiken. En als je graag een intensere geur wilt, kun je kiezen voor Coco Mademoiselle Intense.

Welke Chanel Past Beter bij Jou?

De keuze tussen Chanel No. 5 en Coco Mademoiselle hangt af van je persoonlijke voorkeur en de gelegenheid waarvoor je de parfum wilt dragen. Hier zijn enkele kenmerken die je kunnen helpen een keuze te maken:

Chanel No. 5

Tijdloos en Iconisch: Chanel No. 5 is een van de meest iconische en tijdloze geuren ter wereld. Het is al sinds de introductie in 1921 een favoriet.

Bloemige Aldehydische Geur: Het is een klassieke bloemige geur met aldehyden, die zorgen voor een frisse en poederachtige touch.

Volwassen en Elegante Geur: Chanel No. 5 wordt vaak geassocieerd met volwassenheid en elegantie. Het is geschikt voor formele gelegenheden en avondgebruik.

 

Coco Mademoiselle

Moderne en Jeugdige Geur: Coco Mademoiselle is moderner en jeugdiger in vergelijking met Chanel No. 5. Het is dynamischer en geschikt voor dagelijks gebruik.

Oriëntaals en Bloemig: Deze geur heeft oriëntaalse en bloemige tonen, waardoor het een sensuele en verleidelijke geur is.

Geschikt voor Diverse Gelegenheden: Coco Mademoiselle is veelzijdiger en geschikt voor verschillende gelegenheden, zowel overdag als ’s avonds.

Als je van klassieke elegantie houdt en een tijdloze geur zoekt, is Chanel No. 5 een uitstekende keuze.

Als je op zoek bent naar iets moderns, jeugdigs en veelzijdigs voor dagelijks gebruik, past Coco Mademoiselle wellicht beter bij je.

 

Kies je voor Coco Mademoiselle of  Chanel No. 5?

Maar een definitief antwoord op de vraag welke van deze twee iconische geuren beter is, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de gelegenheid waarvoor je het parfum wilt gebruiken.

Kies Chanel No. 5 als: Je verlangt naar tijdloze klasse, een uniek karakter en een indrukwekkende aanwezigheid. Perfect voor formele gelegenheden en momenten waarop je wilt schitteren met traditionele elegantie.

Kies Chanel Coco Mademoiselle als: Je de voorkeur geeft aan moderne elegantie, jeugdige energie en een veelzijdige geur die geschikt is voor dagelijks gebruik. Ideaal voor dynamische levensstijlen en informele gelegenheden.

Bij beiden damesparfums kan je er zeker van zijn dat je heerlijk zult ruiken. Maak je keuze op basis van wat jou het meest aanspreekt en geniet van de unieke charme van jouw gekozen Chanel-parfum.Chanel No. 5 en Coco Mademoiselle: Prijzen Vergelijken

Bij het kopen van geurtjes is het slim om te kijken naar de prijzen en te bedenken wat je ervoor terugkrijgt, omdat ze nogal duur kunnen zijn.

Hoe doen de prijzen van Chanel No. 5 en Coco Mademoiselle het ten opzichte van elkaar?

Om het makkelijk te maken, vertellen je wat ongeveer de prijs is van elk flesje en kun je hier direct zien waar je de goedkoopste Chanel N0 5 en goedkoopste Coco Mademoiselle Eau de Parfum kunt bestellen.

Prijzen Chanel No. 5 Eau de de Parfum

Flesje van 200ml kost € 252, –

Flesje van 100ml kost € 157, –

Flesje van 50ml  kost € 113, –

Coco Mademoiselle Eau de Parfum:

Flesje van 200ml kost € 252, –

Flesje van 100ml kost € 157, –

Flesje van 50ml  kost € 113, –

Duidelijk is dat Coco Mademoiselle en No. 5 de exact dezelfde prijs hebben en een duurdere parfum is. Maar dat komt ook omdat beiden een Eau de Parfum zijn, wat sterker en rijker is dan Eau de Toilette.

Ondanks de hogere prijs lijkt het, als je deze twee vergelijkt, dat Chanel No. 5 EDT een betere prijs heeft voor wat je krijgt.

Laat Commentaar

Author Bio

Mia de Graaf

Mia de Graaf, onze getalenteerde schrijfster bij Parfum Vergelijken, betovert met woorden en brengt geuren tot leven. Met passie en diepgaande kennis onthult ze de nieuwste damesgeuren en de scherpste prijzen.
Mia inspireert en helpt om de perfecte geur te vinden. Haar stijl en passie maken haar een unieke aanvulling op ons team.