Tips voor het testen van Parfums

februari 22, 2024 by Mia de Graaf with 0 comments

Beste Tips voor het Testen van je Parfum


Het vinden van de juiste geur kan lastig zijn omdat parfum heel anders ruikt op je huid dan in de fles, of bij een ander. Voordat je een parfum gaat kopen is het slim om hem eerst te testen zodat je zeker bent dat hij ook op jouw huid lekker ruikt.

Een parfum testen voordat je een parfum koopt, is is als een geur avontuur. Maar kan soms ook verwarrend zijn, met al die verschillende geuren waar je uit kan kiezen. Gelukkig zijn er een paar goede tips om je te helpen bij het testen van je perfecte parfum.

5 Stappen hoe je parfum test

1

Kies je parfumerie –  Zoek een rustige plek uit waar je verschillende parfums kunt testen zonder te worden afgeleid door andere geuren.

2

Wat is je voorkeur – Bedenk welke geuren je aanspreken en welke geurfamilies je wil testen, zoals bloemig, fruitig, houtachtig, of oriëntaals.

3

Test op papier – Spuit een kleine hoeveelheid parfum op papieren strookjes en laat ze een paar seconden drogen voordat je eraan ruikt. Dit geeft je een eerste indruk van de geur.

4

Test op de huid – Kies enkele favoriete geuren uit de papieren strookjes en breng ze aan op je huid. Laat ze een paar uur zitten om te zien hoe de geur zich ontwikkelt en hoe deze reageert op jouw huid.

5

Maak je keuze – Nadat je verschillende parfums hebt getest, kies je degene die het beste bij je past en waar je je het meest comfortabel bij voelt. Vergeet niet om te genieten van het proces en om plezier te hebben bij het ontdekken van nieuwe geuren!

Hoe moet je parfum testen?

Een veelvoorkomende fout bij het testen van parfums is om direct naar de dichtstbijzijnde parfumerie te rennen, een paar willekeurige flesjes te besproeien en dan te beslissen welke je leuk vindt. Voordat je op zoek gaat, bedenk dan eerst welke soorten geuren je lekker vindt en je misschien al hebt. Houd je van bloemige, frisse, houtachtige of oriëntaalse geuren? Dat zal je zoektocht al een stuk gerichter maken.

Bij het testen van parfums is het belangrijk om de geur op je huid te testen. Spuit een beetje van het parfum op een papieren strookje en laat het een paar seconden drogen voordat je eraan ruikt.

Dit geeft je een eerste indruk van de geur. Als het je aanspreekt, probeer dan een klein beetje op je huid te spuiten en laat het een paar uur zitten.

Parfums reageren namelijk anders op verschillende huidtypes, dus het is belangrijk om te zien hoe de geur zich ontwikkelt op jouw huid.

Als je niet telkens naar een parfumerie wilt om nieuwe geuren uit te proberen, kan een parfum abonnement een goede optie zijn. Met een abonnement kun je elke maand een parfum naar keuze kiezen en uitproberen, en deze wordt dan maandelijks naar je opgestuurd, allemaal zonder dat je het huis uit hoeft.

Hoe kies je de juiste parfum?

Het kiezen van de juiste parfum is als het vinden van de perfecte outfit, het moet bij je passen en je zelfvertrouwen geven. Bij het selecteren van een parfum is het belangrijk om rekening te houden met je persoonlijkheid, je stijl en de gelegenheden waarvoor je het parfum wilt gebruiken.

Als je bijvoorbeeld een romantisch type bent, kun je kiezen voor een bloemige geur, terwijl een kruidige geur beter past bij iemand met een meer avontuurlijke persoonlijkheid.

Het is ook een goed idee om rekening te houden met het seizoen en het tijdstip van de dag. Frisse, lichte geuren zijn perfect voor de lente en zomer, terwijl warme, zwaardere geuren beter passen bij de herfst en winter. En vergeet niet dat een parfum niet alleen voor overdag is – een lichte, verfrissende geur kan perfect zijn voor een dag op kantoor, Terwijl een intensere, sensuele geur voor een avondje uit.

Hoe neem je de geur van een parfum waar?

Het waarnemen van de geur van een parfum is als het ontleden van een kunstwerk – je moet de verschillende lagen en nuances ervan kunnen onderscheiden. Begin met het identificeren van de topnoten, die de eerste geur zijn die je ruikt en meestal binnen enkele minuten vervagen.

Daarna ruik je de  hart noten, die het karakter van de geur bepalen en langer blijven hangen. Ten slot zijn er de basisnoten die de dieper langdurige geur van het parfum vormen.

Om de geur van een parfum beter te kunnen waarnemen, probeer het dan op verschillende momenten van de dag te ruiken. Je neus is namelijk gevoeliger voor geuren op verschillende tijdstippen, dus het kan zijn dat je het parfum ’s ochtends anders ruikt dan ’s avonds.

En vergeet niet om af en toe aan een pauze te denken – je neus kan snel verzadigd raken, waardoor je het parfum niet meer goed kunt ruiken.

Hoe ruik je je parfum het langst?

Niets is zo teleurstellend als een parfum dat na een paar uur al vervlogen is. Gelukkig zijn er een paar trucjes om ervoor te zorgen dat je parfum langer blijft zitten.

Ten eerste is het belangrijk om je parfum op de juiste manier aan te brengen. Spuit het op je polsen, nek, achter je oren en op je kleding voor een langdurige geurervaring.

Daarnaast is het belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden. Droge huid absorbeert namelijk meer parfum, waardoor de geur sneller vervliegt. Dus zorg ervoor dat je regelmatig hydraterende crème gebruikt, vooral op de plekken waar je je parfum aanbrengt.

Met deze tips ben je helemaal klaar om de perfecte geur te vinden die bij jou past. Als je ook nog eens de goedkoopste prijs voor je geur wil, raden we je aan je gekozen parfum te vergelijken, zodat je direct ziet waar je hem het goedkoopst kan bestellen.

Laat Commentaar

Author Bio

Mia de Graaf

Mia de Graaf, onze getalenteerde schrijfster bij Parfum Vergelijken, betovert met woorden en brengt geuren tot leven. Met passie en diepgaande kennis onthult ze de nieuwste damesgeuren en de scherpste prijzen.
Mia inspireert en helpt om de perfecte geur te vinden. Haar stijl en passie maken haar een unieke aanvulling op ons team.