Eau de Toilette of Parfum

december 23, 2022 by parfum with 0 comments

Wat is beter: Eau de Toilette of Parfum?


Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe geur, kan het soms lastig zijn om te beslissen of je een parfum of een eau de toilette moet kiezen. Beide zijn vormen van parfum, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen deze twee die je moet overwegen bij het kiezen.

Wat is sterker eau de parfum of eau de toilette

Eau de parfum heeft een sterkere concentratie van geur dan eau de toilette. Het bevat meer geurextracten en minder alcohol, waardoor het langer op de huid blijft zitten en de geur intenser is. 

Een eau de parfum wordt vaak beschouwd als een meer luxueuze en formele geur, geschikt voor speciale gelegenheden of voor degenen die op zoek is naar een krachtige en opvallende geur.

Eau de toilette, aan de andere kant, heeft een lichter concentratie parfum met meer alcohol en minder geurextracten. Het is minder intens dan eau de parfum en blijft minder lang op de huid. 

Eau de toilette wordt vaak beschouwd als een casual, dagelijkse geur, geschikt voor dagelijks gebruik of voor degenen die op zoek zijn naar een subtielere geur.


Wat ruik je langer eau de toilette of parfum

Parfum blijf je langer ruiken dan eau de toilette, dit omdat parfum meer geurconcentratie bevat dan eau de toilette. 

Eau de toilette bevat meestal ongeveer 5-15% geurconcentratie, terwijl parfum meestal 15-20% geurconcentratie bevat. Dit betekent dat de geur van parfum langer blijft zitten dan de geur van eau de toilette.

Een ander belangrijk verschil tussen eau de parfum en eau de toilette is de prijs. Eau de parfum is vaak duurder omdat het meer geurextracten bevat en langer op de huid blijft. Eau de toilette is vaak goedkoper, maar moet je dan ook vaker opnieuw opspuiten.

Nog een andere optie is eau de cologne maar deze is nog lichter dan eau de toilette en wordt vaak gebruikt als een verfrisser voor de huid of als een opfrisser gedurende de dag.

De vraag is natuurlijk ook waarvoor je de parfum gaat gebruiken, is het voor een speciaal evenement of voor dagelijks gebruik. 

Een eau de parfum is een goede keuze als je op zoek bent naar een krachtige, opvallende geur voor speciale gelegenheden, terwijl een eau de toilette een goede keuze is als je op zoek bent naar een subtielere geur voor alledaags gebruik.

Daarnaast is de vraag hoeveel je bereid bent uit te geven voor een geur. Als budget een belangrijke factor is, dan is een eau de toilette een betere keuze aangezien deze vaak goedkoper zijn dan parfum. Zo kost Hugo Boss The Scent eau de toilette 100 ml ongeveer €75 terwijl Boss The Scent Le Parfum 100ml wel bijna €100 kost.

Feiten over het verschil tussen eau de toilette en parfum

  • Eau de toilette is gewoonlijk goedkoper dan parfum. Dit komt omdat parfum meer geurconcentratie bevat, waardoor het duurder is om te produceren.

  • Eau de toilette is meestal licht van geur en wordt vaak gebruikt voor dagelijks gebruik, terwijl parfum meestal meer intens is en wordt gebruikt voor speciale gelegenheden.

  • Eau de toilette wordt vaak gebruikt voor lichaamsgeur, terwijl parfum vaak wordt gebruikt als een accessoire voor geur.

  • Parfum wordt vaak in een kleiner formaat aangeboden dan eau de toilette.

  • Eau de toilette is meestal waterbasis, terwijl parfum meestal alcoholbasis is.

  • Eau de toilette wordt vaak gebruikt als een verfrissing, terwijl parfum vaak wordt gebruikt als een aanvulling op de persoonlijkheid van de drager.

  • Eau de toilette heeft meestal een kortere houdbaarheid dan parfum, omdat de geurconcentratie lager is.

Eau de toilette of  parfum voor mannen

Eau de toilette is vaak een goede keuze voor mannen die niet van sterk geurende parfums houden of geen parfum willen dragen. 

Voor mannen die juist graag een intense geur willen dragen, is parfum een goede keuze.

Vergelijk de prijzen van heren eau de toilette

Dior Sauvage for Men Eau De Toilette 100ml

Paco Rabanne Invictus eau de toilette 100 ml

Paco Rabanne 1 Million eau de toilette 50 ml

Echter, in het algemeen, wordt gezegd dat mannen meer eau de toilette gebruiken dan parfum. Dit komt omdat eau de toilette minder intens is en geschikter is voor dagelijks gebruik, terwijl parfum meer intens is en meestal gebruikt wordt voor speciale gelegenheden.

Daarnaast is eau de toilette vaak goedkoper dan parfum, dit maakt het een populaire keuze voor dagelijks gebruik.

Laat Commentaar