Wat is het verschil tussen eau de toilette en parfum

december 23, 2022 by Tessa Karels with 0 comments

Wat is Beter: Eau de Toilette of Parfum?


Wat is het verschil tussen eau de toilette en parfum? Dat vraag je je natuurlijk af wanneer je een nieuw luchtje wil kopen, het kan het soms lastig zijn om te beslissen of je een parfum of een eau de toilette moet kiezen.

Beide zijn vormen van parfum, maar er zijn nogal wat verschillen tussen deze twee, helemaal wanneer je de prijzen met elkaar vergelijkt. Parfum is meestal iets duurder, maar toch is er altijd wel een lekkere goedkope mannen parfum te vinden of  dames parfum die lekker en goedkoop is.

Wat is Sterker Eau de Parfum of Eau de Toilette?

Eau de parfum heeft een sterkere concentratie van geur dan eau de toilette. En bevat meer geurextracten met minder alcohol, waardoor het langer op de huid blijft zitten en de geur intenser is. 

Een eau de parfum wordt vaak beschouwd als een meer luxueuze geur, geschikt voor een speciale gelegenheid of voor degenen die op zoek is naar een krachtige en opvallende geur.

Eau de toilette, aan de andere kant, heeft een lichter concentratie parfum met meer alcohol en minder geurextracten. Het is minder intens dan eau de parfum en blijf je minder lang ruiken. 

Eau de toilette is meer casual en past goed als dagelijkse geur, of voor degenen die op zoek zijn naar een subtielere geur.

Ontdek: Tips bij het kiezen van de juiste geur  | Welke goedkope parfum blijft lang hangen

 

 

Wat Ruik je Langer eau de Toilette of Parfum?

Parfum blijf je langer ruiken dan eau de toilette, dit omdat parfum meer geurconcentratie bevat dan eau de toilette. 

Eau de toilette bevat meestal ongeveer 5-15% geurconcentratie, terwijl parfum meestal 15-20% geurconcentratie bevat. Dit betekent dat de geur van parfum langer blijft zitten dan de geur van eau de toilette.

Een ander belangrijk verschil tussen eau de parfum en eau de toilette is de prijs. Eau de parfum is vaak duurder omdat het meer geurextracten bevat en langer op de huid blijft. Eau de toilette is vaak goedkoper, maar moet je dan ook vaker opnieuw opspuiten.

Nog een andere optie is eau de cologne vaak populair onder de mannen, maar deze is nog lichter dan eau de toilette en wordt meestal opgespoten als opfrisser gedurende de dag.

De vraag is natuurlijk ook waarvoor je de parfum gaat gebruiken, is het voor een speciaal evenement of voor dagelijks gebruik. 

Een edp is een goede keuze als je op zoek bent naar een krachtige, opvallende geur voor speciale gelegenheden, terwijl een edt een goede keuze is als je op zoek bent naar een subtielere geur voor alledaags gebruik.

Daarnaast is de vraag hoeveel je bereid bent uit te geven voor een geur. Als de prijs een belangrijke factor is, dan is een eau de toilette een betere keuze aangezien deze vaak goedkoper zijn dan parfum. Zo kost bijv. Hugo Boss The Scent eau de toilette 100 ml ongeveer €75 terwijl Boss The Scent Le Parfum 100ml wel bijna €100 kost.

 

Verschillen tussen Eau de Toilette en Parfum

tipsEau de toilette is gewoonlijk goedkoper dan parfum. Dit komt omdat parfum meer geurconcentratie bevat, waardoor het duurder is om te produceren.

tipsEau de toilette is meestal licht van geur en wordt vaak gebruikt voor dagelijks gebruik, terwijl parfum meestal meer intens is en wordt gebruikt voor speciale gelegenheden.

tipsEau de toilette wordt vaak gebruikt voor lichaamsgeur, terwijl parfum vaak wordt gebruikt als een accessoire voor geur. Parfum wordt vaak in een kleiner formaat aangeboden dan eau de toilette.

tipsEau de toilette is meestal waterbasis, terwijl parfum meestal alcoholbasis is.

tipsEau de toilette wordt vaak gebruikt als een verfrissing, terwijl parfum vaak wordt gebruikt als een aanvulling op de persoonlijkheid van de drager.

tipsEau de toilette heeft meestal een kortere houdbaarheid dan parfum, omdat de geurconcentratie lager is.

 

Eau de Toilette of Parfum voor Mannen?

Eau de toilette is vaak een goede keuze voor mannen die niet van sterk geurende parfums houden of geen parfum willen dragen. 

Vergelijk de prijzen van Heren eau de Toilette

Dior Sauvage for Men eau de Toilette

Paco Rabanne Invictus eau de Toilette

Paco Rabanne 1 Million eau de Toilette 

Voor mannen die juist graag een intense geur willen dragen, is parfum een goede keuze. In het algemeen, gaan mannen toch vaker voor een eau de toilette in plaats van herenparfum.

Dit komt omdat eau de toilette minder intens is zeer geschikt is voor dagelijks naar het werk, terwijl parfum meer intens is en meer past bij een avondje uit.

Daarnaast is eau de toilette vaak goedkoper dan parfum, dit maakt het een populaire keuze voor mannen die elke dag lekker willen ruiken.

Vergelijk de prijzen van Heren Parfum

Versace Eros Flame Eau de Parfum

Calvin Klein Eternity Men Eau de Parfum

Boss The Scent Le Parfum for Him

Laat Commentaar

Author Bio

Tessa Karels

Tessa Karels is een ervaren schrijfster voor Parfum Vergelijken met een grote passie voor parfum.

Voordat ze schrijft over een specifiek parfum, probeert ze het eerst zelf uit om haar eigen ervaringen en mening te delen met de lezers van de site.

Haar passie voor geurtjes maken haar een waardevolle schrijfster voor parfum-vergelijken.nl

Ze zorgt ervoor dat haar artikelen altijd up-to-date zijn, zodat lezers van de site de beste informatie krijgen over de nieuwste geuren en trends.