Duurste parfums

maart 5, 2024 by Tessa Karels with 0 comments

Dit zijn de 7 Duurste Parfums in 2024


Als je nieuwsgierig bent naar duurste parfums, zijn er enkele merken die er echt bovenuit springen en honderden euro’s kosten voor een parfumflesje. Deze merken hebben een reputatie opgebouwd van exclusiviteit, waardoor ze favoriet zijn onder degenen die op zoek zijn naar de exclusieve geuren en bereid zijn zo veel te betalen voor een parfum.

Maar laten we eerlijk zijn we hebben ze zelf niet aangeschaft, we zijn wel even naar de parfumeries (iciparisxl, Douglas en de Bijenkorf) gegaan om te ruiken of ze echt het geld waard zijn. Laten we eens samen kijken naar de duurste geuren

Wat zijn de Duurste parfums? 

#1. Tiziana Terenzi Luna Stars Velorum Extrait (€832,-)

 

TIZIANA TERENZI Luna Stars Velorum Extrait

 

 

Laten we beginnen met de TIZIANA TERENZI Luna Stars Velorum Extrait, de duurste geur die we hebben gevonden. Dit luxueuze parfum komt uit Italië en is gemaakt door TIZIANA TERENZI.

Met zijn heerlijke geurnoten van bergamot en mandarijn, en een hart van roos, jasmijn en ylang-ylang, is dit een geur die lang blijft hangen dankzij de basisnoten van vanille, patchouli en muskus.

De exclusieve ingrediënten maken dit parfum buitengewoon duur, maar voor speciale gelegenheden zoals een feestje of een chique diner is het elke cent waard.

 

#2. Clive Christian Original Collection No1 The Masculine (€751,99)

Clive Christian Original Collection No1

 

 

Iets lager in prijs vinden we de Collection No1 The Masculine Perfume van Clive Christian. Dit klassieke parfum komt uit het Verenigd Koninkrijk en is gemaakt door Clive Christian.

Met zijn topnoten van bergamot, kardemom en mandarijn, en een hart van lelie, roos en jasmijn, is dit een geur die perfect is voor formele gelegenheden zoals gala’s of chique diners. De unieke handgemaakte kristallen flacon draagt bij aan de hoge prijs van dit parfum.

 

#3. Boadicea the Victorious Blue Sapphire Eau de Parfum (€538,99)

 

Boadicea the Victorious Blue Sapphire Eau de Parfum

 

 

Boadicea the Victorious Blue Sapphire Eau de Parfum komt ook uit het Verenigd Koninkrijk en is gemaakt door Boadicea the Victorious. Met zijn fruitige geur van bergamot, citroen en mandarijn, gecombineerd met bloemengeuren zoals roos en jasmijn.

Dit is een geur die perfect is voor speciale gelegenheden zoals bruiloften. De goede ingrediënten maken deze geur een beetje duurder, maar het is zeker de moeite waard.

 

#4. Xerjoff V Purple Accento Eau de Parfum (€504,49)

Xerjoff V Purple Accento Eau de Parfum

 

 

Xerjoff V Purple Accento Eau de Parfum, met zijn prachtige paarse flesje, komt uit Italië en is de duurste Xerjoff niche parfum . Met zijn unieke mix van zwarte bes, bergamot en kardemom, samen met bloemen zoals roos en lelietje-van-dalen, is dit een geur die perfect is voor avondjes uit, zoals een romantisch etentje of een avondje naar het theater. De zeldzame ingrediënten maken dit parfum een beetje duurder, maar het is een luxe die het waard is.

 

#5. Bond No. 9 Gold Coast (€426,99)

 

 

 

9 Gold Coast is een luxe geur die uit de Verenigde Staten komt en is gemaakt door Bond No. 9. Met zijn mix van bergamot, perzik en sinaasappelbloesem, samen met bloemen zoals jasmijn en roos, is dit een geur die perfect is voor speciale gelegenheden zoals feestjes of bruiloften.

De prachtig sterren fles met exclusieve ingrediënten maken dit parfum een  duurder, maar het is een ware traktatie voor de zintuigen.

 

#6. TOM FORD Tuscan Leather Eau De Parfum (€342,00)

 

Tom Ford Leather

 

 

TOM FORD Tuscan Leather Eau De Parfum is een opvallende geur die uit de Verenigde Staten komt en is gemaakt door TOM FORD.

Met zijn mix van leer, framboos en saffraan, samen met noten van thijm en olibanum, is dit een geur die perfect is voor speciale gelegenheden zoals een feestje of een avondje uit. De luxe ingrediënten maken dit parfum duurder, maar het is een must-have voor wie wil opvallen met een stijlvolle geur.

 

#7. Absolue D’osmanthe Extrait de parfum
(€228,00)

 

Absolue D'osmanthe Extrait de parfum

 

 

Absolue D’osmanthe Extrait de parfum is een exclusieve geur uit Frankrijk, gemaakt door een beroemde parfumeur. Deze geur is kostbaar vanwege de zeldzame ingrediënten die worden gebruikt en het zorgvuldige productieproces. Het heeft een heerlijke mix van osmanthus bloemen en andere bloemige tonen, een geur die past bij een zeer speciale gelegenheid.

De goede ingrediënten maken dit parfum een beetje duurder, maar het is zeker de moeite waard voor wie er chique en elegant uit wil zien en ruiken,

 

Wat is de duurste parfum van Chanel?

Vaak denkt men aan Chanel ook aan duurdere geuren, maar in verhouding met met de geuren hierboven valt dat best mee. Een van de duurste parfums van het merk is Chanel No. 5 Parfum Grand Extrait. Dit exclusieve parfum zit in een prachtige kristallen fles en heeft dan ook een mooi prijskaartje.

Is Duurdere Parfum Beter?

De prijs van een parfum kan vaak een indicatie zijn van de kwaliteit en exclusiviteit ervan, maar dat betekent niet noodzakelijk dat duurdere parfums altijd beter zijn. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur en de unieke samenstelling van de geur.

Sommige mensen geven misschien de voorkeur aan de geur van een goedkopere parfum, terwijl anderen bereid zijn meer te betalen voor een exclusieve en unieke geurervaring.

Ontdek ook: Designer vs. Niche GeurenDure parfum VS goedkope parfum

 

Duurste Parfum Ingrediënten

Wat maakt een parfum duurder? Een deel van de reden kan liggen in de ingrediënten die worden gebruikt. Duurdere parfums maken vaak gebruik van zeldzame en kostbare ingrediënten zoals oudh, ambergris en jasmijn absolue. Deze ingrediënten zijn niet alleen moeilijker te verkrijgen, maar vereisen ook een zorgvuldig proces om te extraheren, wat het ook weer duurder maakt.

Laat Commentaar

Author Bio

Tessa Karels

Tessa Karels is een ervaren schrijfster voor Parfum Vergelijken met een grote passie voor parfum.

Voordat ze schrijft over een specifiek parfum, probeert ze het eerst zelf uit om haar eigen ervaringen en mening te delen met de lezers van de site.

Haar passie voor geurtjes maken haar een waardevolle schrijfster voor parfum-vergelijken.nl

Ze zorgt ervoor dat haar artikelen altijd up-to-date zijn, zodat lezers van de site de beste informatie krijgen over de nieuwste geuren en trends.